Rahsia Amalan Yang Perlu Di ikuti….

Salam semua….

Sekali lagi saya ingin berkongsi dengan anda,antara artikel yang saya jumpai setelah melayari Internet seharian…Inilah dia Rahsia Amalan Yang Perlu Di ikuti….

  • Amalan Pertama :- Mandian Pagi sebelum subuh @ sekurang kurangnya sejam sebelum matahari naik. Keterangan : – Air sejuk yang meresap ke dalam badan boleh mengurangkan lemak mengumpul. Kita boleh saksikan orang mengamal mandi pagi kebanyakan badan tak gemuk.
  • Amalan Kedua :-Rasulullah mengamalkan minum segelas air sejuk (bukan air ais) setiap pagi.                                               Keterangan :- Mujarabnya Insayallah jauh dari penyakit (susah nak kena sakit).
  • Amalan Ketiga:-Waktu sembahyang subuh disunatkan kita bertafakur (iaitu sujud sekurang kurangnya seminit selepas membaca doa). Keterangan:- Ia boleh mengelak dari sakit pening atau migrin. Ini terbukti oleh para saintis yang membuat kajian kenapa dalam sehari perlu kita sujud. Ahli-ahli sains telah menemui beberapa milimeter ruang udara dalam saluran darah di kepala yg tidak dipenuhi darah. Dengan bersujud maka darah akan mengalir keruang berkenaan.
  • Amalan Keempat :- Dalam kitab juga ada melarang kita makan makanan darat bercampur dengan makanan laut. Keterangan :Nabi pernah menegah kita makan ikan bersama susu. Di khuatiri akan cepat mendapat penyakit. Ini terbukti oleh saintis yang menjumpai dimana dalam badan ayam mengandungi ion + manakala dalam ikan mengandungi ion –, jika dalam suapan ayam bercampur dengan ikan maka terjadi tindak balas biokimia yang terhasil yang boleh merosakkan usus kita.
  • Amalan Kelima :- Nabi juga mengajar kita makan dengan tangan dan bila habis hendaklah menjilat jari.                         Keterangan :- Begitu juga ahli saintis telah menjumpa bahawa enzyme banyak terkandung di celah jari jari, iaitu 10 kali ganda terdapat dalam air liur. (enzyme sejenis alat percerna makanan, tanpanya makanan tidak hadam)

Wallahualam..

makanan1

Advertisements

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: